تبلیغات
تفکرات ِ پختنی ِ مریم بانو - باقلا پلو با مرغ به سبک مامان
تاریخ : شنبه 23 شهریور 1392 | 04:41 ب.ظ | نویسنده : مریم منفرد

 

سلام به همه دوستای گلم ..

نزدیک به ده روز شده و مامانینای محترم هنوز دارن به سفرهای استانی شون ادامه میدن ! و منم در این لحظات استقلال و بی کسی ِ کدبانوگری ام، دارم قلمبه قلمبه تجربه کسب میکنم  ! :))

 

اول آب رو میذاریم جوش بیاد، وقتی جوش اومد باقلا ها را میریزیم توی آب تا جوش بیاد و بعد حدود 5 دقیقه ای میذاریم بمونه و جوش بخوره؛ بعد برنج رو که قبلا خیس کرده ایم و نمک زده ایم، آبشو خالی میکنیم و میریزیم توی آب جوش و صبر میکنیم تا دوباره جوش بیاد.

برنج رو وقتی زیر دندون نرم بود، باید بر داریم و آبکش کنیم.

-   اگر آب بریزیم روی برنج، برنج رو زودتر باز میکنه و هرچی آب سردتر باشه، برنج رو بیشتر باز میکنه

-   اگر برنج باز نشده بود، موقع آبکش روش آب میگیرم. اگر برنج خوب باز شده باشه و ما روش آب بریزیم، برنج وا میره ..

-   اگر برنج شور شده بود ولی خوب باز شده بود، موقع آب کشی روش آب گرم میریزن

 

بعد از آبکش کردن برنج، ته قابله یه کم روغن میریزیم و بعد کنجد را میریزیم و یه مقدار زعفران دم کرده هم روی کنجدها میریزیم و بعدش هم سیب زمینی ها رو میذاریم و شعله رو زیاد میکنیم تا سیب زمینی ها خودشو بگیره، بعد از شعله برش میداریم و برنج و باقلا را میریزیم توی قابلمه و لابه لاش شوید خشک رو می پاشیم.

 

 

ملاک باقلا پلو شویدش هست که باید اندازه باشه ...

اگر شوید خشک باشه، باید برنج رو دیرتر از دم برداریم

در حالیکه اگر شوید تازه باشه باید برنج رو زودتر از دم برداشت و ضمنا شوید تازه را باید بیشتر از شوید خشک، به برنج اضافه کرد.

وقتی برنج رو ریختیم توی قابلمه، آب و روغن میدیم و زیرش رو زیاد میکنیم تا بخار بده به در قابلمه و بعدش دمکنی گذاشته و دم میکنیمش !

نکته: در باقلا پلو، یکی اندازه بودن شوید مهمه و یکی هم روغن خوشبو !

واسه همین موقعی که میخواهیم آب و روغن بدیم روی برنج، یه کم روغن لادن اطلس طلای رو با مهگل گیاهی آب میکنیم و زیرشو کم میکنیم و بعد میریزیم توی پلو. بعدشم آب رو می ریزیم.

 

 

درست کردن مرغ:

من اول مرغ رو گذاشتم توی قابلمه آب و یه پیاز هم توش ریختم، وقتی که جوش اومد، کف مرغ رو گرفتم و زردچوبه و نصف فلفل دلمه ای رو ریختم توش و گذاشتم یه کم بجوشه بعدش هویج های خلالی شده رو ریختم توش و درشو گذاشتم که بپزه

اخرهاش که تقریبا پخت، نمک اضافه کردم و گذاشتم یه کم دیگه بپزه.

بعد مرغ ها رو توی ماهیتابه که روغنش داغ شده گذاشتم و روشون زغفرون ریختم و گذاشتم با شعله متوسط سرخ شن

توی این فاصله، توی ظرف دیگه رب رو سرخ کردم و بعد توش پیاز داغ ریختم و گذاشتم طعمهاش توی هم خوب مخلوط شن و بعد از آب مرغ ریختم توش تا یه سس نه خیلی رقیق و نه خیلی غلیظ شد.

بعد این سس رو ریختم توی مرغ ها و درش رو گذاشتم و کم کردم و گذاشتم یه کم با هم با شعله خیلی کم بمونن که طعم مواد به خورد هم بره ..

نهایتا یه باقلا پلو با مرغ به دست اومد که داداش جان بسیااار لذت برد و از سر میز بلند نمیشد .. و ما هم که مشعوووووف !

چون شب مهمون داشتم، فرصت عکاسی نداشتم ... همین دو تایی که تونستم بگیرم هم لعبتی ست والا ! خخخ

این عکسا رو با گوشیم انداختم که کیفیتش یه کم بهتر از تبلت هست اما بازم دوربین نمیشه !! همچنان تحمل بفرمایید تا مامانینایمان با دوربین بیایند ! :))))

 

نوش جان !

 


برچسب ها: آشپزی به سبک مامان،

  • تنگ
  • گلریزون
  • کارت شارژ همراه اول